Köpfri månad

Alla har vi bättre och sämre månader i vår ekonomi och det är inget konstigt med det. Men så kommer vissa månader som rent är katastrofartade och det känns som att alla företag och leverantörer har gått ihop sig och valt att skicka räkningarna samtidigt.

Som ni förstår så har jag nyss suttit och betalat våra räkningar för denna månad och även om jag visste att det skulle bli en hel del pengar så fick jag en smärre chock när jag räknat färdigt. Det var samtliga lån på huset, försäkringar på både bil, barn och hus, CSN som vi bägge har samt alla ”vanliga” räkningar. Nu låter det väll som att jag inte fick det att gå ihop och lyxfällan knackar snart på dörren men så illa blev det inte. Däremot så är jag van att spara en viss summa på sparkontot varje månad samt sätta av till vår drömresa och till barnen. Sparkontot fick jag strunta i men det andra la jag in pengar på. Och matpengar har vi också så det går ingen nöd på oss.

Däremot så blir det inget onödigt shoppande vilket kanske är bra då jag tycker att vi har ett överflöd utav prylar. Jag är ingen stor shoppare i vanliga fall heller men vid spontan, oplanerad handling utav mat på större livsmedelsaffärer så slinker det alltid ner något extra.
Nu så ska jag sätta mig och skriva en veckomatsedel och imorgon åka och storhandla, men bara det som står på listan!

Ni som vill kan ju hänga på mig i min utmaning om en ”köpfri månad” under Mars. Jag tror att det går att spara en hel del pengar och även ett litet bidrag till att förbättra vår miljö.

3 Comments on Köpfri månad

 1. Linnéa
  27 februari, 2013 at 12:20 (8 år ago)

  Haha, jag har köpfri månad varje månad! Måste bli bättre på att faktiskt handla till exempel kläder åt mig själv! Annars får jag snart gå naken..:P

 2. Cecilia
  27 februari, 2013 at 18:17 (8 år ago)

  Haha va rolig du är!! Visst är det så att alla företag sammanstrålar några gånger varje år för att se till att vi får alla räkningar samtidigt. Ska försöka ta reda på vart dessa möten äger rum så jag kan åka dit och gå en lavettrund på deltagarna ;)

 3. gizze
  4 mars, 2013 at 17:55 (8 år ago)

  Jag är van att ha dåligt med pengar…det enda jag ”slösar på” eller unnar mig är god mat !
  Men denna månad var extrem…känns inte alls kul, och glasögonen gick sönder när jag gick in på ICA häromdagen…då kunde jag ha börjat gråta :(
  Optikern lyckades laga dom provisoriskt så jag slipper vara utan (men ser ju lite knas ut) Varje utgift är en för mycket…Men men..endera dagen blir det kanske pengar över till roligheter :)

  Önskar er en fin vecka! Gizze