Mitt namn är Linda Joona-Nyström och jag är en 27-årig ex stockholmska som för tio år sedan flyttade till Norrland. Jag bloggar om livet som småbarnsmamma till två underbara pojkar samt allt annat viktigt och oviktigt här i livet.

Det som inte går att föreställa sig hände igår den 15 aug 2012. Igår blev jag nämligen en oerhört stolt och lycklig tvåbarnsmamma till ytterligare en liten pojke. Underbarnet vägde 3 105 g och är 48 cm lång. Förlossningen gick hur bra som helst och både jag och barnet mådde prima efteråt. Det enda bekymret är att min lilla älskling helt saknar armar. Detta må ni tro helt kom som en chock både för mig och R. Hur fan rent utsagt kan sjukvården på två ultraljud ha missat detta? Jag är så oerhört glad för detta lilla underbarn men jag kan inte sluta gråta när jag tänker på hur tufft han kommer att få det i livet. Det är då tur att han har en mamma, pappa och storebror som kommer att göra allt för att han ska få det så bra som möjligt. Och nog kommer den här lilla gossen att klara sig fint i livet, det tvivlar jag inte på. Som ni förstår så är jag fortfarande i chock, lycklig men förtvivlad. Kände dock att jag ville skriva och berätta detta för er eftersom jag inte orkar prata med så många just nu. Det är tur att jag har en sådan underbar man som tar hand om mig och våra familjer har redan satt sig i bilarna för att komma hem till oss. Jag vill inte att ni ska tycka synd om oss utan bara att ni skulle få veta att vi nu är fyra i familjen. /Linda

Detta brev skrev jag när vi fortfarande låg på BB och lade ut som ett Facebook inlägg. Anledningen var helt enkel att jag kände att jag ville få ut mitt budskap till alla jag känner samtidigt istället för att berätta om mitt nyblivna underverk om och om igen.  Jag har nu samlat krafter och börjat bearbeta min sorg och glädje så nu känner jag mig redo att berätta min historia för er.

Det här är jag Linda Joona-Nyström och den yngste utav mina två söner lille Melvin då ca en timme gamal. Denna blogg har jag valt att starta för att få skriva av mig om mina tankar och känslor samt att få dela min vardag med familj och vänner samt alla dem som är nyfikna på mitt liv. Mycket fokus kommer att läggas på Melvins utveckling, utmaningar och framsteg men jag kommer även att prata om vardagen som tvåbarnsmor och självklart även om min 2-åring Josef.

Nedanstående dikt fick jag från en utav min svärmors arbetskolleger och den beskriver så väl hur det ibland kan kännas.

 

12 kommentarer den Presentation

 1. Vackert skrivet ni kommer att ha ett gott och innehållsrikt liv och fina bilder. En fin sida tycker jag pusss från mormor,mamma.

 2. Håller med Jonas, jag blir tårögd…
  Som du skriver, helt sjukt att sjukvården kan missa en sån sak på ultraljuden! Sånt ska inte få hända!
  Jag läser din blogg med ett leende på läpparna, du är stark och det är roligt att följa vad som händer med lilla underbarnet Melvin. Han är otroligt söt! Även Josef 🙂
  Kram från Jenny,
  kusin till Jonas och vän med Sandra 🙂

 3. Vi har världens finaste tjej med dysmeli (saknar höger hand + underarm), har aldrig hört termen ’fokomeli’ förut. Välkommen på dysmeli-föreningens sommarläger i framtiden, de är underbara!

 4. Hej Linda !
  Jag är ”plastmamma” till Martin Fogel Albertsson som gick i din klass på högstadiet likaså har jag jobbat med din mamma och min son Joakim har gått på samma dagis som din syrra Frida. Vi är gamla bagis bor. Du har skapat en fin blogg som är viktig ur det perspektivet kärlek till livet och respekt.Tänk vilken tur att Melvin fick dig som mamma Elisabeth som mormor och Roland som morfar .Martin berättade hur han läst via FB om hur du kämpar för att få alla papperskvarnar att mala åt samma håll. Hälsa mormor o morfar och ha en fortsatt bra jul och ett Gott nytt År.

 5. Tack för dina texter. Det har hjälpt mig bearbeta min sorg. Jag blev precis som du förvånad när jag fick min andra son. Född med missbildning gomspalt.
  Kram

 6. Har sett på Malou efter tio med dig och din son.Han är såå söt och fin din son.Många Kramar till er från mig / Ann-Britt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *