imageJag har inte velat skriva så mycket om detta på bloggen tidigare då det varit ett pågående  ärende men idag så fick vi hem brevet om att allt vårt slit har lönat sig.

Som bekant för många så upptäcktes det att Melvin utvecklat en skolios i maj 2013. Förutom att utreda och påbörja behandling så anmälde vi sjukdomen till vårt försäkringsbolag. I december 2013 så vi fick vi ett brev hem om att deras medicinska rådgivare ansåg att Melvins skolios hade ett samband med den medfödda amelin och därför var undantagen i barnförsäkringen. Denna åsikt delades inte av oss och vi ifrågasatte vad bedömningen grundades på? Tre barnläkare som undersökt Melvin innan skoliosen upptäcktes och en röntgenundersökning vid 6 mån påvisade att skoliosen inte var synlig innan 9 månader  Vår behandlande läkare för skoliosen och förvisso överläkare på Norrlandsuniversitets sjukhus hjälpte oss tillslut med ett intyg där han förklarade sin syn på det möjliga eller inte möjliga orsaks sambandet. Forskningen är begränsad men det finns en studie som påvisar samband mellan osymmetrisk kroppsutformning och skolios. Men Melvin är inte osymmetrisk så detta borde motbevisa den första läkarens utlåtande. Jag tror ärligt inte att han visste om hur Melvin ser ut för han påpekade ett samband med obalans i kroppsutformningen. Att man inte tar reda på vad man grundar sin medicinska bedömning på gjorde mig fruktansvärt irriterad och vi var fast beslutna om att vi ska göra allt för att motbevisa hans påstående. Hur som helst så var i alla fall vår överläkare på en världsomfattande skolios konferens som hölls i Europa nu i höst. Han tog upp vårt fall med världens ledande doktorer som resonerade sig fram till att dessa två diagnoser i vårt fall ska särskiljas. Det tog ett år att få fram all relevant medicinsk information men i början på december förra året så fick vi iväg överklagan. Det har varit några nervösa månader men idag så fick vi äntligen beskedet om att de ändrat sin bedömning. En stor seger för en privatperson anser jag och extremt viktig för Melvins framtid då vi inte vet hur skoliosen kommer att påverka han genom livet.

Rent ekonomiskt om någon undrar så förändras inte så mycket mer än att vi får ersättning för den tid som Melvin kommer att vara inlagd på sjukhus för operation samt eftervård i hemmet. Även resekostnader och tillägg för beviljat vårdbidrag borde ingå men detta ska jag titta närmare på. Invaliditetsersättning utbetalas till Melvin när behandling är slutförd och framtida arbetsförmåga kan utredas. Dvs när han fyllt 18 år eller liknande.

Slutsatsen av detta är att ni ska aldrig ge upp om ni betvivlar en bedömning och även små personer kan ibland vinna mot jättar!

Efter snart tre veckors vabbande till och från med barnen, så ligger Melvin just nu bredvid mig och sover och jag fäller en tår och tänker att detta gör oss starkare och vi ska klara av alla motgångar som kan dyka upp under livets gång. Jag älskar alla mina grabbar så ofantligt mycket!

2 kommentarer den Det lönar sig att kämpa

  1. Heja er..och Grattis!

    Liten sötfis då….skönt att sova en stund..Ja man kan inte annat än älska dom 🙂
    Själv hänger jag redan i soffan..jag som knappt sitter annars innan kvällen men jag är tröttmössa och vädret uselt enligt min hjärna….

    Kram Gizze

  2. Vilken kämpe du är min dotter!! Du gör allt för Melvin och din familj. Underbart när man har rätt och kan få rätt efter allt slit du lagt ner. Det här kommer att ha en stor betydelse för framtiden det är jag helt övertygad om.

Kommentarer är stängda.