Kvällen har spenderats på skolan med föräldrarmöte för Josef. Jag tycker att det är roligt med möterna för att få se vad de gör på dagarna och vilka mål personalen har i sitt lärande. Förskolechefen som inte kunde närvara hade satt ihop en power point presentation som gick ut på en sak, att det numera är ett skällsord att säga dagis. Det heter sen 1998 förskolan och det är utbildade pedagoger som sköter lärandet av våra barn. Det blev lite diskussioner kring detta eftersom många tycker att det är krångligt att säga förskola istället för dagis. Jag tycker inte att dagis är något skällsord och jag menar då inget illa när jag säger det och eftersom jag är uppvuxen med det så känns det helt naturligt. Men förskolechefen och personalen verkar ha fått nog och de gjorde klart för oss att nu så får vi lov att ändra på vårt uttryckssätt. Eftersom min mamma är förskollärare så har jag fått höra denna diskussion länge och av respekt för henne och personalen så ska jag försöka ändra mig, men det kommer nog att slinka ur en groda lite då och då ändå. Vad tycker ni? Är det viktigt att vi säger förskola istället för dagis?

20121009-211438.jpg

3 kommentarer den Föräldrarmöte med diskussion

  1. FÖRSKOLA heter det sedan vi fick en läroplan och lärare yngre åldrar läser 3 år på högskola. JA FÖRSKOLA. 2012. Början av 1900-talet var det ett hem på dagen ( DAGHEM) Nu ha barnet en lärorik dag.

  2. Näe! Det är inget skällsord! Jag kommer att fortsätta säga dagis! Det är lika naturligt som att negerbollar är negerbollar och inte chokladbollar. Det som alltid har hetat något måste i vardagen få fortsätta heta så! Allt är inte bra med ”nya tider”… och vissa saker är vad de alltid varit! Så tycker jag 🙂

  3. jag tycker helt klart att Dagis ska få leva kvar. Tycker det låter så mycket roligare och gulligare än Förskola.. ne Dagis för mig tack 😀

Kommentarer är stängda.