Gravidförsäkringen som vi tecknade kommer inte att ge någon ersättning för Melvins funktionshinder fick vi veta på telefonen när vi ringde försäkringsbolaget i augusti. Detta på grund av att det är en medfödd missbildning som inte täcks av någon försäkring. Kvinnan i telefonen tyckte ändå att vi skulle skicka in en ersättningsanmälan så att de får pröva frågan men sa att vi inte skulle hoppas på något.

Jag fick en bra nyhet på posten igår nämligen att försäkringsbolaget har beslutat att betala ut en liten ersättning fast diagnosen inte är uppräknad i deras lista på ersättningsbara funktionshinder. Detta är nog en kompensation för vårat psykiska lidande på grund utav chocken vid födseln skulle jag tro för det framkommer inte av brevet varför vi får en slant. Inga pengar i världen kan göra att vår älskling får två små fungerande armar men jag tycker att det var en fin gest av försäkringsbolaget att kompensera ändå.

Hur som helst så är det en bra nyhet för det betyder att vi i framtiden kan använda dessa pengar till att åka på familjelägren som Ågrenska och Dysmeliföreningen anordnar så att Melvin kan få träffa andra barn med liknande funktionshinder som han. Då tror i alla fall jag att vi har gjort en bra sak för han, för det är ju trots allt han som ska få nytta utav dessa pengar. Men han kanske blir jätte sur och vill göra något annat och då får vi väll ta en diskussion om det.

1 kommentar den Gravidförsäkringen

  1. Grattis till ersättningen, ja Melvin kan behöva pengarna i framtiden. Sant, inga pengar i världen ersätter 2 armar. Men ni är starka tillsammans. kram

Kommentarer är stängda.