Få saker kan göra mig så arg som okunniga bilister. Hänsyn ska tas till att det definitivt inte är första gången som detta senario upprepat sig.
Händelsen inträffade igår när jag var på väg hem med barnen från förskolan. Vi har en väg som vi måste korsa, i övrigt så är det trottoarer som vi går på hela vägen hem. När vi nästan är framme vid övergångsstället så ser jag hur en bil närmar sig. Det är på gränsfallet att vi hunnit över men eftersom jag har barnen i pulkorna bakom mig så väljer jag att stanna och vänta. Jag markerar tydligt att vi ska gå över men när bilisten nästan är framme så märker jag att han inte saktar ner farten. Då blir jag så förbannad att jag tar ett kliv framåt och sparkar så högt jag kan mot bilen. Eftersom han är på andra sidan vägen så är jag långt ifrån att träffa men sparken kommer i lagom ansiktshöjd med föraren då han passerar. Han tittar med stora ögon på mig och vänder på nacken. Hoppas att han även tittade i backspegeln och såg att vi sedan gick över gatan och fattade min vink. J#vla idiot ville jag skrika men pedagogisk som jag är så lät jag bli eftersom min treåring ofta härmar allt jag säger.
Det som upprör mig ännu mer är att en kvinna på FB skrev om en händelse som utspelade sig förra veckan i byn. Hon stannade då vid ett av övergångsställena för att släppa över en liten pojke då bilisten bakom henne helt plötsligt väljer att köra om. Som tur var så klarade sig pojken men detta hade ju kunna gå fruktansvärt illa!
Så nu har jag fått skriva av mig min aggression lite. Bilden visar för övrigt skylten vid övergångsstället samt hastighetsbegränsningen eftersom det är precis bredvid skolan.

20140206-173030.jpg

1 kommentar den Karate morsan

Kommentarer är stängda.