Idag så har vi satt oss ner och försökt börja skriva på patientanmälan som ska skickas still socialstyrelsen. En patientanmälan gör man när man tycker att man har blivit felbehandlad inom vården. Det är alltså mig som mamma och inte Melvin som anmäler en felbehandling.

Varför ska vi då göra en anmälan och vad kan den tänkas leda till? Svaret på den andra fråga är mest troligen INGENTING, Melvin får inga ”nya” armar, men förhoppningen är att vi ska förhindra att detta händer igen. Varför vi har valt att skriva en anmälan är framförallt för vår egen skull som en bearbetning i allt som hänt och jag vill inte komma på om 10 år att det där skulle jag ha gjort!

Vidare så är jag förbannad på sjukhusledningen som inte tycker att denna händelse ska resultera i en Lex Maria anmälan utan de tycker att det räcker med en vanlig internutredning! Vi kan inte göra en Lex Maria anmälan utan det måste sjukvården själva göra. En Lex Maria innebär att en utomstående enhet går in och granskar om sjukvården gjort något fel eller inte. Men nu har de tänkt att utreda sig själva istället! Elin som är högsta chef för avdelningen lovade mig när vi låg på BB att hon skulle meddela mig vad de kommer fram till men än så länge så har det varit knäpptyst.

En viktig sak som jag vill poängtera är att vi inte är ute efter de individer som begått misstag utan vi vill ifrågasätta hela systemet och hur det är möjligt att missa två små armar vid två ultraljudstillfällen?

2 kommentarer den Patientanmälan

  1. Tycker det är jätte bra att ni nu skrivit detta, skulle förmodligen ångrat er om detta inte blev gjort… Ni är starka!

    Hopas även sjukvården tar tag i saken o gör vad de borde, en Lex Maria skulle inte vara fel då de inte missat vid Ett enstaka tillfälle utan 2 o även kryssat i falsk fakta, inte helt okej!!!

  2. Bra av dig Linda och Cissi har rätt. I det här fallet måste man gå till botten. Ta hjälp av dom som kan, det vi kan hjälpa till med gör vi gärna. Tuft för dig, men du/ni måste.

Kommentarer är stängda.