Infant idiopathic scoliosis. Det är den korrekta termen på engelska som förklara Melvins skolios. Varför jag väljer att nämna det på engelska är för att den svenska litteraturen är väldigt begränsad.

Jag sa till mig själv när jag fick reda på att Melvin drabbats av detta att jag INTE skulle forska så mycket i det. Nu så har jag brutit mitt löfte och har senaste veckan spenderat otaliga timmar på utländska medicinska hemsidor och suportgrupper för föräldrar. Det har tagit på krafterna men ganska mycket klokare har jag blivit.

Jag har med mitt forskande kommit fram till att det bästa för Melvin vore att behandlas med en speciell korsett metod vid namn Dr Metha Casting.
Jag ska ringa vår läkare imorgon för att diskutera detta med han och se hur mycket kunskap som han har. Jag vet att han i veckan ska iväg på en stor skolios konferens i Frankrike, så jag ska även be han ta reda på mer information där. Denna nya metod har börjat användas i USA men jag är osäker på om den kommit till Europa än. De flesta barn som blivit behandlade har faktiskt fått jätte fina resultat. Men det är bråttom för det är bara möjligt upp till 2-års ålder.
Skolios i sig är relativt vanligt men så pass grov skolios som Melvin har måste behandlas snabbt för annars kan revben börja trycka på hjärta och lungor och då blir det extremt farlig.

Kommer ni på någon viktig information så maila mig gärna. Jag tränar även min engelska och chattar med föräldrar i USA. 🙂 Kika in på hemsidorna för att lära er mer om ni vill eller googla på någon av ovannämnda ord.

Till veckan så får Melvin sin första korsett vilket känns jätte spännande.

www.cincinnatichildrens.org
www.srs.org
www.infantilesscoliosis.org

20130915-193620.jpg

1 kommentar den Skolios info

Kommentarer är stängda.