Värmen är här för att stanna och glad är jag för det. Jag föredrar stekheta dagar, sommarregn, mygg och andra småkryp framför isande kyla. Vet att jag bor i fel ände av detta avlånga land men i år så har vi nog nästan haft bättre väder än södra Sverige. Men tidig höst är absolut min favorit, då bladen börjar byta färg och skogen kryllar av ätbara delikatesser. Men om några veckor så är vi snart där.

Vad har vi då haft för oss denna vecka som jag pausat bloggen?
Många, många och åter många timmar har lagts på målning och det går fruktansvärt långsamt men framåt i alla fall. Vi har fått ett stort bakslag då bubblor plötsligt började bildad på fasaden. Även fast vi undvikt att måla i direkt solljus så har de dykt upp någon dag senare då solen legat på. Enligt personalen på färgaffären så har vi inte gjort något fel utan det kan bli så ibland och det enda man kan göra är att skrapa bort dem, grundmåla och sedan fylla i tre lager färg igen. Så framsidan som vi nästan var klara med ser just nu väldigt halvfärdig ut, då vi inte vågar måla mer där eftersom vi är rädda att det kommer nya bubblor. Dessutom så har nu rötmånaden dragit igång och när luftfuktigheten stiger över 80% så får man inte måla. För att undvika ytterligare skador så har vi istället förflyttat oss till baksidan där det är skugga fram till sen eftermiddag och målar bara mellan 10-14. R har nu börjat om att jobba och ska göra det någon vecka till innan han tar föräldraledigt och hur mycket vi än vill så är det svårt att få ihop timmar till att måla. Men de dagar han är hemma så arbetar vi i skift, en leker med barnen och den andre målar. Har nog kommit underfund med att vi kommer behöva dela upp jobbet på två år. I år ska vi göra färdigt allt det grå och nästa år får vi ta tag i de vita partierna.

Min pappa kom upp till oss i fredags och det har varit välbehövligt med lite hjälp. Han och hanns tjej har passat barnen och hjälpt till att dola på ute i trädgården. Jag har haft ett stort sorgebarn på framsidan (en rabatt) som jag varje år grävt upp och sen struntat i så att den återigen är belamrad med ogräs någon gång mitt på sommaren. Jag och säkert många med mig har nog inte ogräsrensning överst på prioriteringslistan så då blir det lätt så. Men hur som haver så fick jag en strålande idé om att denna lilla plätt skulle bli en perfekt liten uteplats. Så i födelsedagspresent så önskade jag mig detta av pappa. Det blir så snyggt och är nu snart färdigt så imorgon kanske jag kan ta en bild och visa. Sen sågade han även ner ett av alla 100 träd som finns på tomten vilket kommer göra höst och vårarbetet lite lättare. Det har för övrigt skräpat ner massor i studsmattan vilket varit grymt irriterande. Studsmattan ska föresten flyttas tillbaka till den ursprungliga platsen ovanför stenplattorna (den gamla uteplatsen som vi aldrig nyttjat) jag är en praktiker som vill göra det så enkelt som möjligt för mig och avskyr att flytta runt på åbäket så snart gräset ska klippas.

Vi har faktist inte bara jobbat den senaste veckan även om det just nu känns så. Vi investerade i en vattenspridare som vi lekt i och badat i ”pölen” som vi har här i byn samt lekt med barnens vänner. Igår fick även jag lite vuxentid då jag på kvällskvisten gick över till en vän. Vi satt och småpratade och drack vin och det var några riktigt välbehövliga timmar.

Morfar och barnen var idag till byske havsbad medan jag stod och målade, men imorgon så tänkte jag ta en vilodag och följa med. De verkade ha haft så roligt och varmt i vattnet var det tydligen också så då pausar vi arbetet en dag och njuter av sommaren.

Nu ska jag försöka få några timmars sömn innan nästa dag drar igång.