Nu bakar jag ihop två viktiga händelser i ett inlägg.
Vi kan börja med det roliga som är att Josef idag fick besöka logopeden på lasarettet. Hon gjorde en lite bedömning av talutvecklingen där Josef fick berätta om och plocka fram olika djur och bilder. De skulle placeras över/under, berättas vilka färger de hade, räkna dem och med ett fiskespö lägga rätt kort på rätt plats. Jag tror ändå att han tyckte det var rätt roligt. Sen så pratade jag och logopeden lite om talutvecklingen och vad vi kan jobba vidare med hemma och på förskolan. Kontentan var att han ligger lite efter sina jämnåriga i uttalet men det var inget att oroa sig för än. Vi ska träffas om ca 6 mån igen när han hunnit bli 4 och ha en uppföljning då. Trött blev han dock för han somnade i kundvagnen när han och pappa var på affären och handlade.

20140127-155939.jpg
Medan jag och Josef var hos logopeden så besökte lillebror och pappa akuten för att kolla upp Melvins ihålliga feber och slemhosta. Jag pratade på morgonen med läkaren vår som rekommenderade oss att åka in och göra en lungröntgen.
Resultatet blev att vi nu är inlagda i isoleringsrum på barnavdelningen och måste mest troligen stanna över natten. På grund av strålhygienen (melvin har utsatts för mycket strålning tidigare vilket är bra om man kan undvika på små barn) så valde de istället att först försöka lösa upp slemmet genom att han får andas in någon typ av syrgas. Mer febernedsättande har han också fått och tar nu en tupplur i sängen. Eftersom ryggraden trycker på lungorna så vill vi undvika att massa slem kommer ner och att han får en infektion. Bättre att vara försiktig så därför stannar vi här.

20140127-161103.jpg

3 kommentarer den Utslagna små hjältar

  1. Ja! Fullt upp har ni i alla fall! Bra med kollen av Josef och att uppföljning görs.
    Med Melvin förstår jag att ni måste vara lite extra försiktiga med. Bara att kämpa på hela familjen.

Kommentarer är stängda.