Tid är ett ganska roligt och omdebatterat begrepp. Hur får man egentligen tiden att räcka till och vad gör man under dygnets alla timmar? Ibland så springer tiden iväg och ibland så kan det gå ohyggligt långsamt.

För mig känns tiden rätt så knapp för tillfället. Det är så fruktansvärt mycket som jag vill hinna med och hur effektiv som man än försöker vara så behöver själen ibland lite villa och huvudet måste ligga på kudden minst åtta timmar för att jag ska vara människa dagen efter igen.

Att minska tv tittandet när jag startade mina studier har inte varit något bekymmer men även jag måste få en liten stund varje dag av meningslöst tittande utan att grubbla på vad roten ur tre är i exakta siffror. Det är som balsam för själen när tankarna försvinner bort in i exempelvis Sveriges Mästerkock eller när jag får lite kvalités tid med sambon min framför en film. (förlåt älskling för att jag somnade 15 min in i fredagens film)

Hur mycket jag än vrider och vänder på dessa timmar så kommer jag alltid på något nytt eller mer som jag vill göra. Exempelvis så skulle jag vilja måla om lite möbler här hemma men mer nödvändigt och tråkigt så måste jag nog först plocka bort det sista julpyntet.

Det som jag har tänkt att komma fram till är mitt bloggande och aktiviteten i detta. Det tar faktiskt en hel del tid att sitta framför datorn och skriva eller lägga upp bilder och hur roligt jag än tycker att det är så är det en utav sakerna som jag måste skära ner på. Jag kommer att fortsätta blogga men kanske inte lika aktivt som jag tidigare gjort utan mer när det händer något roligt eller något som jag vill dela med mig av.

Som i helgen så har det faktiskt inte hänt så mycket. Vi hade tänkt att åka till badhuset och bada men när Josefs kompis Annelie blev sjuk så tappade jag lusten. Vi klädde istället på oss kläderna och gick ut till pulkabacken och åkte en stund. prövade att göra varm choklad och ta med men det dissade pojken helt och pulka ville han inte heller åka. Melvin som jag trodde skulle sova ville inte detta så då gick vi en lite promenad istället och sen lämnade jag av Josef på gymmet hos pappa så han fick leka en stund där. Eftermiddagen så var vi bara hemma och slöade. Jag försökte baka några kakor men glömde dem i ugnen när jag höll på att tvätta lammskinnet så de blev rätt så brända.

Idag så fick Josef leka en stund hos farmor och farfar medan jag var hemma och pluggade. Sen så var vi i vanlig ordning till gympan och lekte lite innan läggningen.

En helg går så fort och även fast jag är föräldraledig och alla dagar är ungefär desamma så blir det alltid något extra när klockan slår åtta en fredagskväll och Gladiatorerna börjar på tv. Melvin har oftast somnat denna tid så det blir en stund kvalité tid med storkillen och popcornskålen innan det är läggdags.

Nu så har jag skrivit på en bra stund men det är bara för att jag varken vill eller orkar sätta mig och räkna något mer idag. Jag ska ta och lägga upp lite bilder också (om jag kan hitta den satans sladden som alltid försvinner) innan jag ska läsa ett sista kapitel och hoppa i säng.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

IMG_2372IMG_2374

1 kommentar den 1 dygn = 24 tim

  1. Ja du gumman! Förstår dig precis- tid är något som bara far förbi! När man är småbarnsförälder så går tiden i raketfart och har man dessutom dina ambitioner så går den nog med överljudsfart.

Kommentarer är stängda.