Att utveckla och tillverka appar till surfplattor, mobiltelefoner och dylikt har verkligen blivit en miljardindustri. Teknikens utveckling bara de sista åren har gått rasande fort tycker jag och trots att jag ändå är hyfsat duktig på att hänga med (mycket tack vare R) så är det massor av nya finesser jag inte förstår mig på.

Utbudet av appar som går att ladda ner är idag enormt. Vissa är gratis och andra kostar pengar. Oftast 7-22kr styck så det är ju lagom pris än. Jag tänkte tipsa om två stycken appar som jag rätt nyligen köpt.

Den första är ett spel till Josef som heter Pippi Långstrump. Nästan varje dag så sitter han och spelar en stund. Han bakar kakor och pannkakor som han sedan bjuder Pippi och de andra på. Sen så komponerar han musik och klär ut dem i roliga kläder mm. Spelet har massor av roliga funktioner och även om vissa spel är för svåra just nu så klarar han många moment. Väldigt pedagogiskt och lärorikt enligt mig. Kostnaden för spelet var 22 kr om jag minns rätt.

en annan app som jag laddade hem igår är en träningsapp. Kom i form med 7 min träning om dagen hette den typ. Effektivt och bra tänkte jag eftersom jag behöver en liten puch i rätt riktning. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag öppnade appen och tänkte sätta igång. Det var nog det mest oavancerade jag sett på länge. En sträckgubbe poppade upp och började göra en övning samtidigt som en klocka tickade från 30 SEK och ner till 0. Sen bytte gubben övning och nya 30 SEK kom upp på skärmen. 7kr betalade jag för en sträckgubbe och ett tidtagarur. Men jag gjorde övningarna och har tänkt att göra dem idag igen.

jag undrar hur mycket pengar personen i fråga fick som utvecklade denna app? Säkert massor! Skit att jag inte han före 😉

nu vaknade pojkarna så måste dra, men ni fattade förhoppningsvis vad jag ville komma fram till…

1 kommentar den App industrin

Kommentarer är stängda.