Vår sons funktionsnedsättning är svår att missa för de allra flesta eftersom det är en så stor del utav kroppen som saknas och används så frekvent. Min sambo och jag satt och diskuterade denna typ utav handikapp kontra nått som inte syns med blotta ögat. Att exempelvis ha fel på hörseln eller en skada på hjärnan som inte syns kan nog vara mist så jobbig.
Mina tankar idag går till alla föräldrar som befinner sig i denna process, ni har det kanske ännu jobbigare än oss som har barn med synliga funktionsnedsättningar eftersom ni ständigt kommer behöva informera folk om varför era barn är lite annorlunda. Sen vi fick Melvin så har jag fått höra många berättelser från föräldrar som har eller haft stor kontakt med sjukvården och det är lika orättvist och jobbigt för alla. Ni ska veta att vi tänker på er och tillsammans så är vi starka. Min allra första pojkvän var döv på sitt ena öra och det gick hur bra som helst. Han puttade bara lite på mig när jag glömde bort mig och gick på fel sida, så fick jag studsa runt så han hörde mig igen

3 kommentarer den Dolt funktionshinder

  1. Jag har en pojke med fokomeli på vänstra sidan. Ibland är det skönt att folk ser direkt och ibland så låtsas jag som att armen bara är gömd i jackärmen.
    Men det är helt klart en ny värld som har öppnat sig. En ny värld med en massa möjligheter.

    • Hej Karin, du har helt rätt i att vi kommer att få lära oss många nya saker och hantera visa utmaningar med våra sötnosar. Det kommer att bli spännande, lärorikt men säker även jobbigt visa stunder. Hur gammal är din lilla pojke?

Kommentarer är stängda.