Jag ska öppna ett laboratorium hemma och här ska jag göra experiment och häxblandningar i massor…

Inte riktigt så häftigt som det låter kommer det nog i verkligheten att bli men det är faktiskt sanning. Jag tittade nämligen in till rektorn idag för att diskutera hur han ställer sig till att ta med barn på lektionerna. Mattematiken kan jag till stor del sköta hemifrån men Fysikkursen är lagd till dagtid med tre lektionstillfällen i veckan. Efter lite diskussion så kom vi fram till att den bästa lösningen för mig vore att studera kursen via ett lärocentrum på heldistans.

Det betyder att jag kommer att sköta allt via min dator hemifrån med hjälp utav webbaserade föreläsningar, enkla experiment och examinationer via webbkamera.  Det låter otroligt spännande och jag hoppas att det är bra upplagt. Förhoppningsvis så får jag dra igång till veckan eller veckan därpå.

Ikväll så ska jag och R gå på bio och se filmen om Hobbit. Det var nog i somras som vi var på bio sist och det ska bli jätte mysigt att få umgås lite på tu man hand. Barnen ska vi lämna till farmor och farfar och eftersom filmen är nästan tre timmar lång (den börjar 17:30) så betyder det att vi kommer att vara ifrån dem minst 4 timmar. Detta i sin tur betyder att Melvin kommer behöva äta minst en gång och förhoppningsvis så sover de när vi kommer hem.

För att se så att det skulle fungera med matningen så prövade vi för första gången igår att ge ersättning i nappflaskan. Detta fungerade helt problemfritt och trots att han nyss innan ammat så åt han ändå 60 ml. Skulle han totalvägra idag så går det ju alltid bra att ge lite gröt istället. IMG_2289

2 kommentarer den Hemma labb

Kommentarer är stängda.