Till förskolan så hade jag glömt bort att meddela att vi idag hade planeringsmöte för Melvin på barnhabiliteringen. Så vi åkte dit och pratade med dem samt lämnade Josef innan jag och minstingen åkte in till stan.

Väl där så gick vi igenom föregående plan och tittade på vilka mål vi nått och vilka som vi måste fortsätt jobba på. Sen så satte vi upp nya mål för framtiden och diskuterade hur livssituationen ser ut idag. Lite konkret så ni förstår vad jag menar så var ett utav målen att melvin ska kunna förflytta självmant. Detta kan han nu som ni vet genom att hasa på rumpan. Ett utav de nya målen är att melvin innanan våren ska ha en fungerande korsett eller annan behandlingsmetod. Sen så ville förskolepersonalen ha tips och råd så de känner sig trygga i sin yrkesroll och Melvins behov. Ca två timmar tog mötet.

Melvin har haft på sig korsetten 7 timmar idag och när jag nyss tog av den så är han som vanligt väldigt röd där trycket har varit.

Så snart jag tagit bort korsetten så masade han sig fram till soffan och tog sig upp i knästående för att komma upp till storebror som lekte. Detta är ett nytt framsteg och det kanske inte dröjer så länge till innan han klurat ut hur man ställer sig upp. 🙂 däremot så verkar det vara svårare att sätta sig upp från liggande, vilket han är långt från att klara idag.

Josefs nya älsklingslek är att dra alla kuddar vi har i huset till soffan. Där bygger han upp en drake som vi sedan alla ska rida på 😉

20131014-162114.jpg

20131014-162435.jpg

2 kommentarer den IP Habiliteringen

  1. Duktiga killar!
    Kuddar är grejer det!
    Här drar de också ihop alla kuddar till en soffa-men det blir en bil haha….
    Mysigt är det i alla fall!
    Hoppas ni har en fin kväll! / Gizze

  2. Glad för att Melvin tagit sig upp på knä. Varje steg måste få ta sin tid, men bra att ni sätter upp mål. Bägge era grabbar är ena riktiga kämpar och saknar er redan fast det inte ens gått en vecka sedan jag såg er. Kramar.

Kommentarer är stängda.