Lugnet har nu lagt sig och pojkarna sover äntligen, så strax så ska jag slå mig ner och dricka en kopp te och fortsätta med mitt nya pyssel som jag håller på med. Borde snart vara färdig med allt pill och då ska jag visa resultatet.

Först en kort resumé om hur våra kvällsrutiner börjar arta sig.

Efter middagen så badade vi lillebror (Josef tog ett sugrör och sprutade vatten på han, men det räknas som att hjälpa mamma) sen så duschade han och jag medan Melvin fick sitta i babysittern och titta på. Så länge jag sjunger sånger så sitter han förnöjsamt och tittar på oss. Vackert är det då inte och jag börjar tröttna på blinka lilla stjärna och bä bä vita lam så jag måste plocka fram sångboken och uppdatera mitt minne efter fler barnsånger.

Sen så är det tv tid mellan 18:00-19:00 (Disney Junior) och där är den absoluta favoriten för tillfället Jake och hanns glada pirater. Efter detta så har vi nu beslutat att ungen inte längre får se mer på tv, varken stor tven, telefonen, datorn eller ipaden.

Istället så bygger vi med lego eller leker med bilarna och hänger upp tvätten. Vid 19:30 är det kvällsmacka/mjölk och efter det tandborstning.

Sen så läser vi ALLA sagorna i bokhyllan och har inte Melvin redan somnat så får han vara med. Ikväll så var han vaken och jag märker på dem bägge hur mysigt och roligt de tycker att det är.

Vid 20:00 släcks lampan och godnatt musiken åker på. Det är här mitt bekymmer har startat med att Josef springer upp från sängen och vi måste gång på gång leda han tillbaka. Idag hade jag problemet att inte heller Melvin hade nån vidare lust att sova. Mjölken var dock slut i brösten och han blev fly förbannad på mig när det inte kom nått och nappen vägrade han ta. Mitt i detta så lägger Josef ett stort skitkalas och inte vill man sova med bajs i byxan så det vara bara att ta tag i det medan Melvin låg skrikande i vagnen. Då var det bara att börja om från början och slå på musiken igen. Efter en ny vända till kylskåpet för att fylla på Josefs mjölkflaska och några turer fram och tillbaka till dörren så bestämde de sig plötsligt båda två för att nu är vi redo att sova. Klockan var då strax efter 21:00.

Josef har faktiskt blivit lite bättre på att snabbare komma ner i varv sen vi införde tv förbudet och igår så steg han inte upp en endaste gång efter att jag släckt.

Jag ser ett ljus i tunneln! =)

1 kommentar den Kvällen

  1. Bra Linda, håller tummarna för att det blir bättre ock bättre. Det är dock ett heltidsjobb gånger 2 att ha 2 små barn. Man brukar säga att man får det lugnt när dom blir äldre, tro dock inte på det. Du har säkert 20 tuffa år framför dig. Kram pappa.

Kommentarer är stängda.