Igår så var det då påskkärringarnas dag men jag vet inte om trenden att klä ut sig och gå runt och önska sina grannar en glad påsk börjar dö ut? Vi hade då enbart ett gäng som kom förbi. Förr om åren så har det också varit knapert men det bor inga barn i 4-10 års åldern på vår gata så det kanske har med det att göra. Farmor och farfar, Marwen och Evelina var då förbi oss och vi fikade lite samt målade barnen till fina ”kärringar” (Marwen tvångsmålade Josef och det var lika fort borta så jag fick ingen bild) Josef var då nöjd ändå för farfar kommer aldrig över utan godis med sig.

Med posten så kom det paket från mormor som hade laddat varsitt ägg åt pojkarna. Plåster, tandkräm och solglasögon var några av saker som fanns med. Typiskt mamma att alltid stoppa ner konstiga men roliga saker.

Idag så var jag och Josef och storhandlade medan de andra två städade huset. Mysigt var det då att få lite egentid med största killen. Nu så har det äntligen börjat vända och det är inte samma panik vid handlingarna. Förr så fick jag inte släppa ungen ur blicken en sekund innan han var borta eller hade rivit ner något, men nu så går det faktiskt riktigt bra igen.

Efteråt så åkte vi hem till Micke och Maria för att spana in deras nya kök och hälsa på kossorna. Josef hade tjatat om korna sen sex i morse då vi steg upp och skulle absolut ge godis åt dem. Godiset som han fick köpa på affären var sedan länge i magen innan vi anlände, så han gick mest runt med skräckblandad förtjusning och tittade på de stora djuren. Köket blev förresten jätte fint men jag glömde bort att ta en bild. Nu väntar vi otåligt på deras lilla mirakel som förhoppningsvis kommer ut om ca tre veckor.

Ikväll så var det fredagspizza igen och lite bad innan läggning och nu så tänkte vi strax slå på en film och slappa i soffan.

På morgonen så kokade och målade vi förresten några ägg åt pappa som fått sovmorgon. (imorgon är det min tur) Några små sträck på vardera ägg blev det innan vi ledsnade.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt GLAD PÅSK och hoppas att ni får mycket godis i äggen.   IMG_2605[1]IMG_2599[1]Melvin som päskkärringIMG_2613[1]IMG_2620[1]Målade ägg 2013förbereder storhandling IMG_2668[1] IMG_2646[2] IMG_2648[1]

2 kommentarer den Långfredag

  1. Till oss var det nog säkert 5-6 gäng med små söta påskkärringar och kaniner 🙂 Har nog att göra med vart de bor och hur långt de får gå. /Emma

Kommentarer är stängda.