Dagen började med att vi lämnade av Melvin på förskolan och sen åkte jag och Josef vidare in mot stan för ett besök hos logopeden. Det var en uppföljning från besöket i våras och tanken var att se hur utvecklingen gått framåt. Vi kunde konstatera att det rent utsagt exploderat för enligt deras tester så var nu inte Josef efter i språkutvecklingen utan snarare lite före sin ålderskategori. Sen att uttalet av svåra bokstäver och Ljudkombinationer inte sitter gör inte så mycket än. Det blir dock ytterligare en koll om ca 6 mån för att se hur utvecklingen gått framåt.
Jag känner mig riktigt glad för hanns skull och det känns skönt att 45 min sagoläsning om dagen gett resultat. Men det har hänt så mycket med denna lilla pojke i sommar och efter tre månaders ledighet från förskolan så märkte även personalen en stor skillnad. Det är inte samma överenergiska kille som ska vara överallt och inte vet vad som är roligast och därför velat göra allt samtidigt. Nu kan man leka en aktivitet , avsluta och sen gå på nästa samtidigt som hela han känns rätt harmonisk och lycklig över tillvaron. Men ett busfrö hoppas jag han alltid kommer vara och idag så lurade han mig totalt. Före/under och efter logopedbesöket så var tårarna nära, ont i örat och jätte trött. Jag tänkte att nu tar vi bara oss igenom detta och sen får du hem och vila. Men så fort vi kom innanför dörren så sken han upp som en sol och frågade vad vi skulle leka? Var inte du sjuk undrade jag? Nä jag lurade dig, var svaret jag fick tillbaka. Har svårt att tro att en 4 åring kan fejka så bra så en kombination tror jag ändå låg bakom. Men att få vara hemma själv med mamma en hel dag händer ju inte så ofta och vi lekte med lego och kröp sen upp i soffan med varsin iPad. Jag lyssnade på matteföreläsningen och han såg film på Netflix. Till middagen så fick Josef ansvara för grönsakerna och han hackade flitigt gurkbitarna som sedan träddes upp på tandpetare. Rätt rolig var det att sitta och äta grönsaker från pinnar och nästa gång så får vi se till att addera fler råvaror.

IMG_4419.JPG

2 kommentarer den Logoped och lurad

Kommentarer är stängda.