Men en viktuppgång på 25 respektive 23 kg under två graviditeter så är det klart att kroppen har förändrats en del. Även om jag lyckats gå ner graviditetskilorna så märks det på kroppen att man fött barn. Det är helt naturligt och inget konstigt i detta och i många aspekter så gillar jag min kropp. Men jag har ett mål; jag vill bli starkare, få bättre kondition och på så sätt orka vara så aktiv som jag vill vara med barnen och själv känna att jag mår bra.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att sätta press på mig själv och kanske även inspirera någon annan till att skapa en mer fysisk och aktiv vardag. Det handlar om sunt levande med regelbundna måltider och daglig motion, dvs  ingen bantning. Jag har nu hållit på i några veckor och känner redan att jag fått mer energi och styrka i kroppen och jag har tänkt att fortsätta med planen min. Mitt upplägg ser ut som följande;

Måltider: Äter som vanligt men undviker kolhydrater till middag. En dag i veckan är det tillåtet att äta godis och andra onyttigheter.

Träning: Jag använder mig utav Nikes träningsapp och har startat ett 4 veckors schema som består av styrketräning (kan utföras hemma) samt löpning. Det blir ca 4-5 pass i veckan. Jag rekommenderar starkt denna app eftersom den kan anpassas efter ens egna förutsättningar och i styrkepassen  använder man till största del sin egenkroppstyngd och arbetar i intervaller. Väljer man att ta i så känns det i kroppen dagen efter kan jag lova.

Vissa kanske tycker att 5 träningspass i veckan låter mycket men för mig som hela dagarna sitter framför datorn och inte rör så mycket mer än tårna så behövs det. Tjejmilen till hösten får bli ett delmål och härmed så utmanar jag min mamma och mina två systrar att löpa den med mig.

Bilden föreställer mig och lillasyster Frida fyra dagar innan Josef kom till världen.

20140324-104624.jpg

20140324-104634.jpg

3 kommentarer den Mitt livs form

 1. Underbart Linda, helt rätt att utmana mamma och systrarna till att må bra, Den puchen/utmaningen hoppas jag dom tar. Ni behöver förstås inte jämföra kilon utan välmåendet är ju vicktigare.
  Biden på dig och lillasyster är jättefin.
  Jag lovar att ställa upp med vätskekontroll och hejarklack om ni får till ett lopp.
  Kram pappa.

 2. Sweet, lätt tjejmilen, vi ska krossa hela jävla startfältet 😉 Jag ska trycka godis hela veckan och sen börjar jag 🙂

 3. Härligt!
  Visst mår man så mycket bättre om man rör sig och äter riktigt!
  Spark i baken! / Gizze

Kommentarer är stängda.