Hela staden kokar av lycka, äntligen efter 35 långa år så är Skellefteå återigen på toppen. Det har varit många år av motgångar men sedan början på 2000-talet så har laget sakteligen börjat hämta sig uppåt i tabellerna. Jag minns de spännande åren när vi slogs för att ta oss upp till elitserien. Vi hade då nyligen flyttat till Gävle och min sambo var så frustrerad för att nu äntligen var det dags att ta klivet och så var vi 60 mil bort. Men vi lyckades ta sig dit och eftersom även Brynäs var i elitserien så fick vi se några matcher ändå.

Jag glömmer aldrig en specifik match som jag följde med och tittade på. Jag tror att det var 2006 när Brynäs tog emot Skellefteå på hemmaplan. Vi hade köpt sittplatser och satt på långsidan omringade av massa gubbar. Det var en ganska så fysisk tuff match med många fula tacklingar. R blev vid ett flertal tillfällen irriterad och ställde sig upp för att skrika ut sin ilska. Då hör vi gubbarna på raden bakanför oss; ”Sätt dig ner pojkrackare, det här är faktiskt sittplats!!!” Vi blev alla chockade över denna kommentar för skelleftebor är vana att visa känslor, speciellt när det kommer till hockey.

Vid min allra första hockeymatch så stod jag som ett fån vid sidan om klacken. Jag kunde inte sluta skratta och titta förundrat på folket runtomkring. Så mycket av matchen såg jag inte utan jag var mest fascinerad av publiken.

Jag undrar hur dessa surgubbar reagerat om de varit vid Skellefteå kraft arena nu under slutspelet när hela hallen ställde sig upp och hoppade? Vi skulle ha bjudit hit dem och visat hur riktiga supportrar stöttar sitt lag. Inte med hjälp utav ”klappor” i alla fall, för vi är så mycket bättre än så…

Nu så låter det som att jag är ett hängivet Skellefte fan som ser varje match och bär gulsvarta kläder på matchdag, men det är jag inte. Däremot så är jag numera Skellefteåbo och stolt över min byggd. Sen så är jag fruktansvärt glad för alla dem som troget spelat, hejat och stöttat detta lag. Ni är så värda detta guld!

Ikväll så tas spelarna emot på torget i stan och det skulle inte förvåna mig om minst 20 000 trogna supportrar dyker upp. Vi får väll se. Men festen lär fortsätta hela natten lång…

1 kommentar den SM-guld

Kommentarer är stängda.