Melvin kan nu säga 4 st ord; mamma, pappa, hej och äpple. Äpple har han precis lärt sig och det låter väll ungefär som ” bläpblä”. Ungen är helt tokig i äpplen och skulle kunna äta flera varje dag. Vi plockade in de som ramlat och de står nu i köket i en balja. Melvin är riktigt nyfiken på skörden.

Jag tänkte att jag skulle göra ett försök att ta tillvara på lite så jag beslutade att vi skulle göra äppelmos. Vi hjälptes alla åt att skala och hacka men när jag sen skulle börja koka dem så gjorde jag ett misstag. Jag hällde på vatten så det täckte äpplena helt och lät de sedan koka så de blev mosiga. När jag sen skulle hälla bort vattnet så gick inte det för de mosade äpplena följde bara med. Jag hällde i socker ändå samt lite pektin som var i syltsockret som jag också använde. Resultatet blev att det aldrig tjocknade utan förblev en RINNIG sås. Så snälla HJÄLP mig att komma på vad jag ska göra med min ”saft”? Jag har ingen aning och det känns ju skit dumt att slänga det…

20130910-194942.jpg

20130910-194949.jpg

20130910-194957.jpg

3 kommentarer den Äpplen och misslyckat mos

  1. Ibland blir saker inte som man tänkt sig..jag vet…
    Använd som soppa..med mandelbiskvier och glass…eller häll på havreygrynsgröten istället för mjölk..med lite kanel..ungarna lär älska det! Frys in och ta upp när ni blir sugna… 🙂 Smakar säkert alldeles utmärkt! Kram Gizze

    • Tack så mycket för tipsen! Jag tror definitivt det med gröten skulle fungera. Som grädde på moset så valde jag att mosa äpplena med stavmixern när de kokat en stund. Stavmixern var av plast och smälte rätt fort… Så kan det gå ibland ;kr

Kommentarer är stängda.