Sen i tisdags så har jag haft rikliga blödningar och har till och från gått och funderat på varför jag börjat blöda igen. Efterbörden som alltid kommer ut efter en förlossning är riklig i början och sen så avtar det mer efter  hand och kan pågå under några veckor. För mig så slutade blödningarna efter en månad vilket jag tyckte var helt okej. Men sen i tisdags så har det börjat om på nytt. Eftersom jag inte har haft ont eller fått feber vilket är bra för då ska man kontakta sjukvården på en gång eftersom det kan tyda på en infektion som är allvarlig så har jag avvaktat lite. Nu när jag ändå var ute på en långpromenad så passade jag på att ringa till BB och rådfråga dem om detta är normalt. Jag hade tur att det var Barbro som svarade i telefonen för det var hon som förlöste Melvin och henne gillar jag och litar skarpt på. Alla som arbetar där är väldigt duktiga och professionella men hon är ju ”min” barnmorska. Vi pratade en lång stund och teorin som hon har är att det mest troligen är min mens som har kommit tillbaka.

Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det var möjligt att mensen kunde komma tillbaka så fort. Med Josef så tog det 10 månader innan den var tillbaka men jag har ju läst att det kan gå fortare än så trots att man ammar. Det är väll bara att gilla läget antar jag men roligt är det då inte. Sen så kan den även vara extremt oregelbunden i början men vi får väll se. Vi kom dock överens om att jag skulle höra av mig om det fortsatte i flera dagar till för då kan jag behöva någon medicin eftersom jag förlorar mycket järn.

Nu gäller det att använda kondom om man ska ha roligt i sängkammaren för recept på minipiller får jag först på efterkontrollen och gravid igen vill jag absolut inte bli redan. Fast risken är liten för inte finns det någon ork och lust till sådana trevligheter än…