För tillfället så finns det bara ett sätt att få storkillen att vila dagtid. Det är när han får somna in i bilen som han kan komma till ro. Vi har sedan länge gett upp att försöka söva han i vagnen och framför tven så har det gått bra ett tag men nu så är även det kört.
Pojken är för liten för att helt sluta med dagvilla men det har varit ett himla mäck att få till det. På förskolan så lyckas de ibland och ibland inte och de dagar som han inte vilat så är kvällarna inte roliga.
Igår när jag var och storhandlade så glömde jag helt bort mjölken vilket är en mycket viktig vara i vårt kylskåp så det fick bli en tripp till Ica och en perfekt vilostund tänkte jag.
Jag tror att alla på affären skrattade gott åt mig idag eller tyckte fruktansvärt synd om mig för inte hade Josef somnat när vi kom fram inte. Melvin hade jag också tagit med mig för även han tycker om att sova i bilen. Nu så var jag tvungen att gå in med Melvin i bilbarnstolen och en övertrött Josef som självklart skulle köra egen kundvagn. Allt gick bra tills ungen kom på att han skulle till godisdisken. Nej sa jag bestämt, inte idag! Och jäklar vilket liv det blev. Storgråtandes bär jag han under ena armen och bilbarnstolen i andra medan jag med knäna försöker köra kundvagnen mot kassorna. Väl vid kassorna så håller jag fast Josef med knäna samtidigt som jag försöker betala och nu så har även Melvin börjat gråta… Tre djupa andetag och en snäll kassörska som hjälpte mig packa varorna gjorde att jag fick nya krafter att ta mig till bilen.
På vägen hem somnade pojkarna gott och Josef får nu sitta kvar en stund innan jag ska gå och plocka in han.

20121028-144800.jpg

1 kommentar den Dagvila

  1. Han är för ruskigt söt när han sover!!! Inte kan väl han vara som andra 2 åringar…Kämpa på att vara förälder ju underbart!!!! Kram morfar.

Kommentarer är stängda.