Ni som känner oss väl vet hur mycket vi kämpar för att få till läggningsrutinerna utav storkillen. I ett halvår så har vi försökt att göra så att han ska känna sig trygg med sin nya säng och vilja somna själv.

För er som inte vet så kan jag kort berätta att till en början så var vi tvungna att ligga bredvid han och nästan hålla fast han tills han somnat. Det kunde ta 1 1/2 timme innan han äntligen kommit till ro. Sen Melvin föddes och R börjat jobba igen så var det inte hållbart att göra på detta vis eftersom Melvin kunde vara vaken och då ville sitta i famnen. Då beslöt vi oss för att ställa en stol bredvid sängen och sitta bredvid tills Josef somnat. Detta höll vi också på med i några veckor och tillslut så förstod han att man inte fick klättra ur sängen. Det tog dock fortfarande ca 1 timme innan han somnat. För några veckor sedan så flyttade vi stolen till anda änden utav rummet, närmast dörren. Detta har gått bra, han har inte klättrat ur och efter 45 minuter så har han somnat.

Idag så tog vi nästa steg och placerade stolen precis utanför dörren. Till en början så trodde jag att det skulle bli katastrof eftersom det blev lite tårar och han sprang upp flera gånger för att se så att jag verkligen satt där. Vid varje tillfälle så följde jag bara tillbaka han till sängen igen och stoppade om han utan att prata för mycket. Detta upprepades nog 20 gånger innan han tillslut lade sig ner och slappnade av. Innan musikskivan som vi alltid brukar sätta på vid läggdags var slut så kunde jag höra att han kommit in i en annan andning och somnat in. Jag tror att killen var trött eftersom tidsomställningen gjorde att det blev en timme senare än vanligt men jag är ändå förvånad att det gick så bra. Nu så ska vi fortsätta läggningarna på detta vis i några veckor innan stolen åker bort för gott.

5 kommentarer den Nästa steg är taget

  1. Hoppas allt går bra! Jag vet hur jobbigt det är med barn som vägrar somna. Bara stå på dig och bestäm dig för att DU har rätt och inte Josef!

  2. Det var precis så vi gjorde och nu somnar Anneli efter att vi sjungit vaggvisa och gått ut! Det funkade till och med när mormor var på besök! Inga konstigheter! Så ge inte upp, de fattar snabbare än man tror vad det är som gäller!;)

Kommentarer är stängda.