Ikväll så knackade det på dörren och när jag öppnade så stod tre spöken i dörren.

”Bus eller godis” skrek de åt oss. Va? tänkte jag högt för mig själv medan jag gick till skafferiet för att leta fram dumbleklubborna. Vilken tur att jag hade nått hemma för barnen såg ut att vara på bushumör.
Men det är väll inte idag som de ska gå omkring och busa? I lördags och även igår så vet jag att det gick omkring små spöken på gatorna och det skulle inte förvåna mig om det även kom några på lördag.
Jag tycker att det här Hallowen firandet har spårat ur totalt. Barnen har ju ingen aning om när de ska gå runt om de nu nödvändigtvis måste göra det.
Ta bort denna fjantiga nytradition omedelbart eller sätt upp tydliga regler så att folk fattar. Det är min bestämda åsikt.

På lördag så är det då allhelgonafton och då ska vi tända ljus på kyrkogårdarna och tänka på alla bortgångna själar. Vi ska definitivt inte springa omkring och tigga godis! Det ska barnen göra någon annan dag, men vilken???

 

1 kommentar den Förvirring

  1. Det egentliga halloween-firandet sker den 31/10 enligt Usa och andra länders traditioner (dagen före allhelgonaafton). Men i Sverige firas det ofta i samband med alla helgons dag, vilket jag tycker är tokigt, då det precis som du säger är en kristen högtid där man ska tända ljus osv.

    Men i Sverige verkar det kunna firas lite när som helst. Både förra helgen och nästa helg har jag sett att folk ska ha halloweenfester!:)

    Fast fester kan man väl ha lite när man vill egentligen.. men spökena som går runt och busar tycker jag verkligen ska samordna sig till en dag!

Kommentarer är stängda.