Igår så var vi då i Kurrajärvi som ligger mellan Övertorneå och Överkalix. Det är min mammas hemgård där hon är uppväxt. Det ligger jätte vackert vid en sjö och när jag var liten så var det en stor bondgård. Idag så är dock alla djur borta och det är 5 km till närmsta granne och 5 mil till närmsta affär.

Min morfar som fortfarande är en pigg gubbe blev extremt glad och överraskad över allt folk som kom och firade han. Totalt så var vi nog 40-50 personer som åt smörgåstårta och tårta. Det syntes att han sken upp och mös av sällskapet vilket var otroligt kul. Att han dessutom är barnkär och fick sitta och mysa med Melvin i famnen betydde nog också en del.

Även Josef skötte sig jätte bra igår. Han sicksackade mellan alla ben och busade på. När trubaduren tog en paus så hade han och en dam från Finland en egen liten föreställning då de spelade gitarr och sjöng. Sen hjälpte han Cecilia att diska och när alla gått så försvann han ut i köket och det blev lite för tyst. Vi gick dit för att titta och upptäcker då att pojken har hittat ölförpackningen, öppnat denna och satt glatt med en ölburk i handen. Buspojke!

Eftersom pojkarna sov nästan hela vägen upp så kom vi inte i säng förrän 23:00 men vad gör väll det när det är jubileum som firas.

Nu har vi drygt tre timmars bilfärd hem och tyvärr så verkar alla renar ha gömt sig för det hade varit kul att fånga några på bild.

20130221-120033.jpg

20130221-120102.jpg

20130221-120048.jpg

1 kommentar den Morfar 90 år

  1. Härligt att få läsa att ni och morfar hade en bra dag. Morfar ser riktigt pigg ut.

Kommentarer är stängda.