På förmiddagen idag så var  jag och Melvin iväg på sista omgången av babyrytmiken. Det har varit oerhört roligt att få en halvtimme i veckan då all koncentration enbart ligger på han och vi har myst och skrattat mycket. Jag kommer att sakna dessa stunder och hoppas på att det blir en fortsättningskurs och att vi får vara med på den.

Jag skyndade mig dock hem idag för planen var att jag, R och Melvin skulle iväg på en föräldrautbildning som barnhabiliteringen ordnat som handlar om bemötande av omgivningen och hur man talar om sitt barns funktionshinder med omgivningen, syskon och barnet själv. Men vi har ballat ur! och istället så struntar vi i att lämna Josef på förskolan och åker hela familjen mot badhuset.

Ska man lära sig att bemöta blickar och frågor så är det lika bra att göra det i verkligheten och jag kan erkänna att jag varit lite nervös för detta men nu jäklar så får jag övervinna min rädsla. Mina dumma tankar om vad jag tror att ”folk” ska säga ska inte få begränsa mig och mitt barn. Jag skulle själv inte reagera speciellt mycket utan mer ge en blick och så är det bra med det och skulle något barn eller vuxen ha någon fråga så har jag absolut inget problem att besvara dem.

Det var då länge sedan vi var på badhuset med Josef och jag tror att han kommer älska det men vi får se.

 

1 kommentar den Mot badhuset

  1. Hoppas ni haft en bra dag på badet alla fyra. Jag kan förstå din oro inför bemötande, men precis som du själv skriver kommer varje möte vara olika. Försök ta situationen som den dycker upp, ibland kommer du att bli oerhört glad och någon gång kommer du säkert att bli ledsen. Melvin har en charm som kommer få många att smälta och er lille son är nog bland det finaste som finns på denna jord.

Kommentarer är stängda.