Att köpa en syskonvagn eller inte var något som jag funderade på länge innan Melvin föddes.

En ny vagn var jag tvungen att skaffa oavsett eftersom barnen sover i sina vagnar på förskolan och jag måste ha en vagn till lillbebisen så att vi kan gå våra promenader. Alternativen var därför att köpa en syskonvagn som jag kunde ha att dra bebisen i samt frakta de bägge till och från förskolan i. Josef skulle då få behålla sin vagn och den skulle bli stående på förskolans veranda. Problemet som jag såg var dock att det är ganska otympligt att köra en syskonvagn och ska du gå promenader varje dag så vill du ha en stabil men lätt vagn. Att ha syskonvagnen stående på förskolan var inte nått alternativ eftersom den hade inte fått plats.

Det andra alternativet var att köpa en ståbräda och en ”dagisvagn”. Då skulle jag kunna köpa en gammal billig vagn på Blocket eftersom dess enda funktion är att sova dagtid i. Detta blev det alternativ som jag valde. Barnvagnen kostade 500 kr och ståbrädan köpte jag även den från Blocket för 100 kr. Tror faktiskt att jag ekonomiskt tjänade på att göra på detta vis. För även om du kan köpa otroligt fina begagnade vagnar på nätet så är de betydligt dyrare än 600 kr.

Det finns oändligt många fina syskonvagnar att välja på och det får mig att fundera på om detta verkligen är en nödvändig produkt? Har man extremt tätt mellan barnen eller långt att går från och till förskolan så betvivlar jag inte att de är bra, men bara under en kort period tills det större barnet inte vill åka vagn längre.

Mitt barn vill inte längre sitta i vagn så jag är extremt glad för att jag inte köpte någon dyr syskonvagn. Han står istället nöjd och glad på sin bräda de ca 500 meterna som vi har till förskolan. Skulle han vara missnöjd en dag så tar jag bara fram mobilen och sätter på ett avsnitt av Fåret Shaun och då står han nöjd och tittar på den.

1 kommentar den Ståbräda vs Syskonvagn

  1. Jag blir lika glad varje dag när jag ser bilder på barnen. Dom är underbara, längtar efter er.

Kommentarer är stängda.