I torsdags så skickade jag R till färgaffären för att köpa grundfärg och täckfärg. Han fick veta att väggen är 5 kvadratmeter stor. Hem kom han med två stycken 0,7 liters burkar som de på affären sa skulle räcka för att måla väggen. Surt så kan jag konstatera att det absolut inte räckte! Grundfärgen täckte inte ens hela väggen utan jag var tvungen att måla det sista med takfärg som jag hade hemma. Detta går absolut lika bra att använda som grundfärg vilket jag googlade mig till ganska snabbt. Att obehandlad gips suger färg förstod jag men att de skulle be han köpa för lite fattar jag inte. Nu så har jag även målat med täckfärgen och konstaterat att det med minsta marginal räckte till hela väggen. Däremot så behövs det definitivt en strykning till för att det ska bli perfekt och väggskarven mot fönsterväggen som jag spacklat gjorde att jag blev tvungen att måla även på denna vägg. Tyvärr så hade jag kastat den gamla färgburken så jag kan inte klandra affären att det blev en nyansskillnad men det innebär att jag nu måste måla även denna vägg för att få det snyggt.
Idag så var jag då dit för att köpa mer färg och berätta för dem att de skickat med på tok för lite. De borde veta tycker jag hur mycket grundfärg som behövs och att det krävs minst två lager av den riktiga färgen! Så två till till burkar på 0,7 liter à 180 kr köpte jag. Hoppas nu att detta räcker. Jag trodde att hon skulle ge mig lite rabatt eftersom jag tyckte att de tabbar sig men det tyckte inte hon.

Mer okunnig personal stötte jag på i bygghandeln när jag sa att jag ville ha en hörnlist på 12mm. Kvinnan som hjälpte mig pekade ut vilken jag skulle ha och jag litade på henne. Dumt, för när jag kom hem och kollade hur det skulle bli så var den alldeles för stor. Listen hon gett mig var 22mm. Jag som sågat sönder den för att rymma den i bilen har tänkt att lämna igen den ändå och hoppas på att bemötandet blir bättre där.

Sen så tittade jag lite på tapeter till sovrummet men utbudet är så stort att jag bara fick huvudvärk. Jag har hittat några som faller mig i smaken men beslutsångesten är stor. Ni kan se dem nedan.

20130429-195411.jpg

20130429-205419.jpg

Sen så hittade jag en jätte fin till Melvins rum som vi ska göra om i höst.

20130429-210110.jpg

2 kommentarer den Tapetångest

  1. Har stött på samma sak i fackhandeln! Dom som jobbar där idag är ej så kunniga, många av dom har ej tapetserat eller målat själva tyvärr. Att dom skulle erbjuda sig själva kompensation händer nästan aldrig numera, man måste tyvärr själv stå på sig.
    Jätteläcker tapet till Melvins rum.

Kommentarer är stängda.