Första matte lektionen var idag och jag hade lämnat barnen hos farmor för att ostört kunna ta in all information. Jag vet ärligt talat inte vad jag har gett mig in på? Det var 10 år sedan som jag öppnade en mattebok sist och när läraren började prata om Tan, Con och Sin upphöjt till -1 så surrade alla mina små hjärnceller runt runt. Vi fick formelsamlingar, övningshäften och lektionsupplägg. Det knasiga är att sedan jag läste matematik C så har denna kurs gjorts om och innefattar även kunskaper som då var inräknade i D. Så eftersom jag saknar vissa förkunskaper för denna kurs så måste jag först sätta mig ner med ett ytterligare häfte som läraren enkom tryckt upp till mig och en annan tjej.

Så denna vecka ska det hårdpluggas för att komma ikapp resten av klassen. Tur då att jag hade kvar min gamla miniräknare för en ny som behövs till denna kurs kostar ca 800 kr. Jag orkade faktiskt inte sätta mig ner med böckerna då barnen somnat utan jag har pysslat på lite med roliga saker som kom på posten idag. (vill inte än berätta vad)

Dagen gick åt till att plocka bort julgranen men det är det enda som jag hunnit med mellan blöjbyterna. Nu så känns då vardagsrummet stort och luftigt igen och det känns skönt att snart all jul är borta. När jag är färdig så ska jag unna mig en tulpanbukett och ställa på bordet för de är de absolut vackraste blommorna som finns enligt mig.

I bilden nedan så ser ni ett exempel på vad vi gick igenom idag.

 

2 kommentarer den Vatten över huvudet?

  1. Ja du: Matte är som sagt var lite speciell! Första delen logisk och hyffsat lättfattlig. Den andra delen däremot är grekiska om man inte håller på med det ofta. Hoppas du har en bra lärare som kan förklara.

  2. spännande du gillar ju utmaningar så detta är kanske det. Men löser du koden tror jag att det blir lättare och roligt hoppas du får en pedagogisk mattelärare. mattelärare är ju inte kännda för sin pedagogiska lärande utan för sin kunnskap. All lycka till dig gumman.

Kommentarer är stängda.