Många barn bland Syriens offer

London. Många av de döda i den syriska regimens attacker i städerna är barn, enligt Amnesty. På landsbygden är mörkertalet stort.

– Situationen är väldigt dålig och förvärras, säger FN-sändebudet Lakhdar Brahimi.

viaMånga barn bland Syriens offer | Nyheter | Aftonbladet.

Jag blir så fruktansvärt ledsen när jag läser dessa artiklar som är i tidningen i princip varje dag. Jag känner mig extremt liten och maktlös. Barn ska inte behöva vara med om sånt här så är det bara, och ändå händer det varje dag i hela världen. Krig, våld och svält förtjänar inte de små liven och inte nån annan heller för den delen.

Själv sitter jag i ”trygga” Sverige vid köksbordet och ammar min lilla älskling och kan inte göra mycket åt denna misär. Jag funderar på alla kvinnor runt om i världen som lever i svält och de som inte kan amma sina spädbarn. Har de pengar till att köpa ersättning eller får de bröstmjölk av någon annan mamma? Jag vet faktiskt inte och jag vet inte om jag vill veta svaret heller. Det finns så många små barn där ute som förtjänar bättre förutsättningar.

Nu blev jag visst lite djup av mig men det är så många tankar som snurrar i mitt huvud. Men kontentan av det hela är att vi alla föds med olika förutsättningar och vi ska hjälpa varandra till att få så bra liv som möjligt.

 

1 kommentar den Vill vi veta?

  1. Du skriver så fint och så sant!
    Tack för att det finns människor som uppmärksammar.
    Puss på dig! Och pussa även pojkarna från mig.

Kommentarer är stängda.